Statusbericht

Submissions for this form are closed.

16 juni 2020 - Zelfmoordpreventie voor leerlingenbegeleiders - Antwerpen - VOLZET

In 2014 zei 16% van de 13 tot 18 jarigen dat ze al 2 keer of meer aan zelfmoord hadden gedacht. In 2018 ondernam 12% van de meisjes tussen 15 en 19 jaar een poging en 7% van de jongens in die leeftijdscategorie. In elke school zitten dus jongeren die aan zelfmoord denken, een poging hebben gedaan of iemand kennen die eraan denkt.

Daarom organiseren we een specifieke vorming voor leerlingbegeleiders. Het doel is handvatten te geven over het herkennen van de problematiek, hoe het bespreekbaar te maken, hoe het risico in te schatten, e.d. Zo kunnen suïcidale jongeren sneller worden opgemerkt. Tijdens deze interactieve vorming leer je ook hoe je best doorverwijst en uit de geheimhouding blijft.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming richt zich in eerste instantie op leerlingenbegeleiders die via hun job in contact kunnen komen met leerlingen die aan zelfmoord denken. Ook leerkrachten, clb-medewerkers, directie, ... zijn welkom op deze vorming.

Wat kan je verwachten?

Na een kort theoretisch kader gaan we tijdens deze vormingsdag vooral praktisch aan de slag, aan de hand van verschillende methodieken en concrete tools.

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 16 juni, 9u30-16u30

Waar? CGG Andante, Belpairestraat 50, 2600 Berchem

Kostprijs? €55 (incl. broodjeslunch)

Kosteloos annuleren kan tot 14 werkdagen voor de vorming.

Interesse?

Neem contact op met Jolien Mertens (tel. 03 620 10 20 of jolien.mertens@andante.be)

© Zelfmoord1813 - disclaimer