Centrum ter Preventie van Zelfdoding vernieuwt folders en affiches

Geplaatst door: kirstenpauwels

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Het CPZ stak de voorbije maanden haar folders en posters in een nieuw jasje, zowel qua inhoud als qua vorm. De huidige folders blijven relevant en kunnen nog gebruikt worden, maar bij nieuwe bestellingen worden vanaf nu de vernieuwde materialen verspreid.

De Zelfmoordlijnfolder werd een drieluik met enerzijds informatie en handvatten voor mensen die zelf aan zelfmoord denken, op de achterkant vind je tips en informatie voor mensen die zich zorgen maken over iemand anders. Voor ASPHA, de advieslijn suïcidepreventie voor huisartsen en andere hulpverleners, werd een bladwijzer ontworpen. Info over het vormingsaanbod van het CPZ is terug te vinden in een gloednieuwe folder “Zelfmoord bespreekbaar maken”.

Nieuw is dat er nu ook folders en affiches werden ontwikkeld in functie van fondsenwerving. Onder de titel “De Zelfmoordlijn wil groeien” ontwikkelden we een informatieve folder over hoe je De Zelfmoordlijn kan steunen en waarvoor deze steun gebruikt wordt.

Ben je door je voorraad folders van de Zelfmoordlijn heen, wil je graag een vrijwilligersoproep voor de Zelfmoordlijn aan je raam hangen? Weet je plekken (scholen, ziekenhuizen, bibliotheken, huistartsenpraktijk, …) waar folders van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding terecht kunnen komen? Het CPZ bezorgt je graag het nodige folder- en postermateriaal. Al ons materiaal kan je bestellen via www.zelfmoord1813.be/publicaties. Het materiaal zelf is gratis, de verzendingskosten rekenen we aan bij grote bestellingen.

© Zelfmoord1813 - disclaimer