Darkness into Light Brussel: wandel mee voor de preventie van zelfdoding

Geplaatst door: kirstenpauwels

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Op zaterdag 11 mei om 4u15 vindt de eerste Brusselse editie van Darkness into Light plaats. Darkness into Light werd 10 jaar geleden opgestart door het Ierse Pieta House, en wil fondsen werven en sensibiliseren voor de preventie van zelfdoding. Wereldwijd wandelen duizenden mensen bij zonsopgang om aandacht te vragen voor de preventie van zelfdoding, vaak met een dierbare die overleed aan zelfdoding, of met iemand die worstelt met zelfmoordgedachten in het hart. Voor de Brusselse editie wordt samengewerkt met het Vlaamse Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ), de organisatie achter de Zelfmoordlijn, en het Franstalige Centre de Prevention du Suicide (CPS). 

De deelnemers aan Darkness into Light lopen of wandelen 5 kilometer in een feeëriek verlicht Jubelpark. Iedereen die dit wil kan deelnemen. De geworven fondsen worden verdeeld onder Pieta House, CPZ en CPS. 

Inschrijven kan nog steeds via www.dil.ie (kies voor de locatie Brussel). Meer informatie over dit evement is ook terug te vinden op de Facebookpagina van de organisatoren of bij het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

© Zelfmoord1813 - disclaimer