Gespreksgroepen en ontmoetingsnamiddagen voor gezinnen

Geplaatst door:

Over heel Vlaanderen worden gespreksgroepen voor nabestaanden na zelfdoding georganiseerd. Op deze plaatsen kan je mensen ontmoeten die ook iemand verloren zijn door zelfdoding. Je kunt er open praten over je verlies en wat dit allemaal met je doet. Dit heeft een helend effect. Lotgenoten bieden er elkaar steun en hulp, delen ervaringen en vertellen wat hen een houvast geeft. Dit alles onder professionele begeleiding. Op zoek naar een gespreksgroep in je buurt? Neem dan zeker hier een kijkje!

In het najaar start een nieuwe gespreksgroep in Koksijde. Gedurende 8 gespreksavonden wordt samen op weg gegaan. De groep vindt plaats in de periode november 2014 tot maart 2015 en zal steeds doorgaan op dinsdagavond. Meer info en contactgegevens van de begeleiders kan je hier terugvinden.

Verder kunnen we nu ook al aankondigen dat vanaf 2015 een nieuwe gespreksgroep zal opstarten in Mechelen. Deze zal doorgaan in het Huis van de Mens. Meer informatie kan je hier binnenkort terugvinden.

In samenwerking met CGG PassAnt vzw, CGG Brussel en CAW Brussel worden ontmoetingsnamiddagen voor gezinnen na verlies georganiseerd. We komen een namiddag samen met een groepje kinderen en jongeren uit het lager en secundair onderwijs die iemand in hun gezin of familie verloren hebben door zelfdoding. De kinderen en jongeren gaan samen aan de slag met hun verhaal. Want samen met lotgenoten voel je dat je niet alleen bent met je verhaal! Voor de ouders is er een bijeenkomst waarin zij hun ervaringen als ouder kunnen delen en vragen kunnen stellen rond het rouwproces van hun kind(eren). De eerstkomende data staan gepland op woensdag 05 november 2014, woensdag 21 januari, 25 februari, en 25 maart 2015. Lees hier meer over deze ontmoetingsdagen.

© Zelfmoord1813 - disclaimer