Symposium en Dag van de Nabestaanden

Geplaatst door:

Proficiat Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ)

Het CPZ werkt reeds 35 jaar met vrijwilligers voor het beantwoorden van Zelfmoordlijn 1813. Bij deze willen we alle vrijwilligers en medewerkers van harte proficiat wensen en vooral bedanken!

Om dit jubileum te vieren organiseert het CPZ een symposium met als titel De kracht van informele zorg in suïcidepreventie. Dit symposium gaat door op 28 november 2014 in het Vlaams Parlement in Brussel. In de voormiddag zijn er plenaire sessies met volgende sprekers: Minister Jo Vandeurzen, Kirsten Pauwels (directeur CPZ), Michaël Bloemen (stafmedewerker CPZ) en Prof. Dr. Guido Pieters. Nadien worden verschillende werkwinkels aangeboden. De dag wordt afgesloten met een debat over ‘Informele zorg in suïcidepreventie: over krachten, kansen en valkuilen’.

 

Dag van de Nabestaanden na Zelfdoding

Werkgroep Verder organiseert voor de 13de keer een ontmoetingsdag voor nabestaanden na zelfdoding, hulpverleners, politie.

Deze dag gaat door op 29 november 2014 in het Elewijt-center te Elewijt-Zemst

In de voormiddag staat er een plenair gedeelte op het programma met lezingen door Dr. Martine Delfos en minister Jo Vandeurzen, een getuigenis, de uitreiking van de mediaonderscheiding en het jaarlijkse ballonritueel. 

In de namiddag is er een ruim aanbod aan workshops of de mogelijkheid tot lotgenotencontact.

Voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar is er een aangepast programma en voor de allerkleinsten is er opvang.

© Zelfmoord1813 - disclaimer