Te Gek?! van de Tour van start

Dinsdag 15 juli werd het startschot gegeven voor de vierde editie van Te Gek!? van de Tour de France, een actie die dit jaar in het teken van de preventie van zelfdoding staat.

Te Gek!? van de Tour de France is een initiatief van het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest, dat al jaren het taboe rond spreken over geestelijke gezondheid tracht te doorbreken. Voor deze editie werkt Te Gek?! samen met het Centrum ter Preventie van Zelfdoding en het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie. Te Gek!? van de Tour de France is de ideale gelegenheid om de vernieuwde Zelfmoord1813 website onder de aandacht te brengen en vrijwilligers te werven voor de Zelfmoordlijn 1813.

Herman van Rompuy had voor de gelegenheid een haiku geschreven over zelfdoding, die hij bij de start van het criterium in Brussel kwam voorstellen. Woensdagavond vertrekt de karavaan naar de Pyreneeën, waar ze een deel van de Tour de France zal rijden. Tijdens de tour rijden er mensen mee die zelf te maken gekregen hebben met zelfdoding. De actie wordt gesteund door enkele BV's, waaronder Koen Buyse en Bart Schols die samen met Rick de Leeuw het campagnelied voor de actie maakten.

Op de website van Te Gek!? zijn de persmap en de haiku van Herman van Rompuy te downloaden.

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer