Insight-studie: Ben jij je vrouw, zus, moeder, vriendin… verloren door zelfdoding?

We zien in Vlaanderen de laatste jaren een daling in het aantal zelfdodingen. Echter, in de leeftijdsgroep van 45 tot 60-jarigen nemen ze toe. Aan de Universiteit Gent loopt de Insight-studie om meer kennis te krijgen over mogelijke risicofactoren en oorzaken van zelfdoding in deze leeftijdsgroep. Zo kunnen we onze preventieactiviteiten beter afstemmen op die leeftijdsgroep en mensen die het moeilijk hebben beter opvangen, begrijpen en helpen.

Voor de studie zijn wij op zoek naar nabestaanden die met ons in gesprek willen gaan over de zelfdoding van een vrouw (familielid of dichte vriend) die tussen de 45 en 60 jaar was. In dit gesprek bespreken we ook de leefomstandigheden en gebeurtenissen die een rol hebben gespeeld in het leven van jouw naaste. Dit gesprek zou ongeveer 2 à 4 uur duren. Het gesprek kan doorgaan op een locatie van jouw keuze. Deelname aan de studie brengt geen kosten met zich mee.

Wanneer kan je deelnemen?

  • Je bent je vrouw, zus, moeder, vriendin… door zelfdoding verloren.
  • De persoon die overleden is, was tussen 45 – 60 jaar.
  • De zelfdoding vond minimum 3 maanden en maximum 5 jaar geleden plaats.
  • Je bent 18 jaar of ouder.

Aanmelding en verloop van de studie

Via onderstaand formulier kan je je aanmelden voor deze studie. Na aanmelding nemen we telefonisch contact met jou op. Tijdens dat gesprek bezorgen we meer informatie over de studie en beantwoorden we graag eventuele vragen. Indien je in aanmerking komt voor de studie, maken we graag een afspraak om het moment en locatie van het interview vast te leggen. Wil je meer informatie over de studie of graag deelnemen aan deze studie, gelieve dan onderstaand formulier in te vullen.

De gegevens die je opgeeft zullen vertrouwelijk behandeld en opgeslagen worden op een beveiligde Ugent-server.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, kan je altijd contact met ons opnemen via ezo@ugent.be.

CAPTCHA
Deze vraag stellen we om te testen of je al dan niet een echte persoon bent. Zo kunnen we spam vermijden.

© Zelfmoord1813 - disclaimer