Insight-studie: Heeft je man, broer, vader, vriend... het psychisch moeilijk?

We zien in Vlaanderen de laatste jaren een daling in het aantal zelfdodingen. Echter, in de leeftijdsgroep van 45 tot 60-jarigen nemen ze toe. Aan de Universiteit Gent loopt een onderzoek om meer kennis te krijgen over mogelijke risicofactoren en oorzaken van zelfdoding in deze leeftijdsgroep. Zo kunnen we onze preventieactiviteiten beter afstemmen op die leeftijdsgroep en mensen die het moeilijk hebben beter opvangen, begrijpen en helpen.

Voor de studie zijn wij momenteel nog op zoek naar naasten (familie of dichte vrienden) van mannen die te kampen hebben met psychische problemen en met ons in gesprek willen gaan. In dit gesprek bekijken we met jou o.a. de levensomstandigheden en belangrijke levensgebeurtenissen in het leven van je naaste. Dit gesprek zou ongeveer 2 à 4 uur duren. Het gesprek kan doorgaan op een locatie van jouw keuze. Deelname aan de studie brengt geen kosten met zich mee.

Wanneer kan je deelnemen?

  • Je man, broer, vader, vriend... kampt met psychische problemen.
  • Deze persoon is tussen de 45 en 60 jaar oud.
  • Je bent 18 jaar of ouder.

Aanmelding en verloop van de studie

Via onderstaande link kan je je aanmelden voor deze studie. Na aanmelding nemen we telefonisch contact met jou op. Tijdens dat gesprek bezorgen we meer informatie over de studie en beantwoorden we graag eventuele vragen. Indien je in aanmerking komt voor de studie, maken we graag een afspraak om het moment en locatie van het interview vast te leggen. Wil je meer informatie over de studie of graag deelnemen aan deze studie, gelieve dan onderstaand formulier in te vullen.

 De informatie die je opgeeft zal vertrouwelijk behandeld en opgeslagen worden op een beveiligde Ugent server.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, kan je altijd contact met ons opnemen via ezo@ugent.be.

CAPTCHA
Deze vraag stellen we om te testen of je al dan niet een echte persoon bent. Zo kunnen we spam vermijden.

© Zelfmoord1813 - disclaimer