Vorming op maat - Mediarichtlijnen 'Als journalist kan je levens redden'

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft vorming (o.a. aan redacties) en gastcolleges (o.a. aan journalistieke opleidingen) over de mediarichtlijnen inzake zelfdoding.

Voor wie is deze vorming interessant?

  • Redacties
  • Journalistieke opleidingen
  • ...

Wat kan je verwachten?

In deze vorming wordt ingegaan op het suïcidaal proces (onderdeel van suïcidepreventie) om (poging tot) zelfdoding te kaderen. Op deze manier worden foute opvattingen, clichés rond zelfdoding en taboes gekaderd en doorbroken. De doelstelling is journalisten, auteurs, regisseurs, redacteurs, scenaristen, webbouwers, e.a. een context mee te geven van waaruit een verhaal rond zelfdoding kan opgebouwd worden.

Daarna wordt ingegaan op het ontstaan en belang van de mediarichtlijnen. Dit is noodzakelijk om de visuele en auditieve pers gevoelig te maken voor het thema. Deelnemers leren hoe zij een sensationeel verhaal kunnen vermijden en hoop kunnen creëren. Er worden ook praktijkvoorbeelden gebruikt om de mediarichtlijnen concreet toe te passen. Iedereen ontvangt de brochure met ‘do’s’ en ‘dont’s’ rond de mediarichtlijnen. 

Praktisch

Deze module is gratis, en wordt op vraag en op maat gegeven.

Interesse?

Meer informatie kan verkregen worden via info@vlesp.be

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet dezelfde is als de jouwe, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.

© Zelfmoord1813 - disclaimer